Biljettsläpp till Skymningsflickor

På torsdag 15 december är det dags för Crime Walks julmingel på bistro We & Deli i Majorna. Där och då smygstartar också biljettförsäljningen till vårens kriminalhistoriska begivenhet i Göteborg: teaterföreställningen Skymningsflickor.

Skymningsflickor är en nyskriven teaterpjäs om den 17-åriga Bernhardina, som i ett fattigt och nedgånget Haga år 1865 började arbeta på en bordell för att kunna överleva.

I detta nyskrivet drama med verklighetsbakgrund lyfter författaren Annika Banfield fram en av historiens osynliggjorda kvinnor, som levde i en tid där den auktoritära dubbelmoralen skördade offer bland stadens fattiga kvinnor. Tragik och misär blandas med rå humor när 1800-talets skuggsamhälle i Göteborg beskrivs utifrån ett kvinnoperspektiv. Spännande, realistiskt och stundtals väldigt roligt. Premiär blir det 16 mars 2023 på Esperantoscenen (Teater Uno).

Föreställningen är en samproduktion mellan Annika Banfield/AB Stage Productions och Jan Palmén/Crime Walks Sverige AB.

Annika och Jan träffar du i vimlet på torsdag, då du också får en exklusiv möjlighet att köpa biljetter först av alla. Kanske till och med som en julklapp? Annika träffar du ibland också som guide på Crime Walks tur i Haga, där hon berättar om verklighetens Bernhardina.

På lördag släpper vi sedan biljetterna på internet, via Tickster.

Jan Palmén Skriven av:

Jan Palmén: Kriminolog med ett förflutet som analytiker inom polisen och Ekobrottsmyndigheten. Han har ett brinnande historieintresse och gräver ständigt i arkiven för att få fram mer kunskap om Göteborgs kriminalhistoria.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar