Bödelsbistro och Skojar-Haga

Bistrokvällarna

Det återstår fem av vintersäsongens bistrokvällar på We & Deli i Majorna. Efterfrågan på biljetter har varit stor, inte minst till föredraget om bödlarna Beckius bila, där en av de tre återstående kvällarna är utsåld och en har bara två biljetter kvar. För det andra föredraget, om bordellvärden och midsommarmordet, återstår bara två kvällar.

Just nu säljs många biljetter till bistrokvällarna så försäkra dig om din plats redan idag.

Återstående datum:

Bödlarna Beckius bila
lördag 28 jan 18:00 – slutsåld
lördag 18 feb 18:00 – få platser kvar
lördag 4 mars 18:00

Bordellvärden och midsommarmordet
onsdag 8 feb 18:00
lördag 11 mars 18:00

Alla till Skojar-

Crime Walks familjevandringar öppnas nu för alla från 7 år och uppåt. Först ut är turen Skojar-Haga – Bödeln Jansson och skomakarmordet . Det är en bra tur, inte bara för barn och familjet, utan också för den som vill ha en kortare och flackare stadsvandring.

Man får höra om skomakarmordet, den överlastade polisen och bödeln som barnen var rädda för. Det blir också historier om barntjuven Katt-Aron, 25-örespromenaden och de fruktade husarerna.

Turen går i den östra och plattare delen av Haga, runt Skanstorget, Husargatan, Sprängkullsgatan och Skolgatan. Vi går inte i några trappor.

Kommande tillfällen är på sportlovet. Onsdag 15 februari och på lördag 18 februari kl. 13:00:

https://crimewalks.se/skojar-haga/

Jan Palmén Skriven av:

Jan Palmén: Kriminolog med ett förflutet som analytiker inom polisen och Ekobrottsmyndigheten. Han har ett brinnande historieintresse och gräver ständigt i arkiven för att få fram mer kunskap om Göteborgs kriminalhistoria.