Svar på vanliga frågor

Hur fysiskt krävande är vandringen?
Svårt att svara generellt, men man bör orka stå upp i två timmar och vi promenerar i halvraskt tempo mellan stoppen. Ibland finns trappor eller backar, men då står det information om detta på respektive vandring.

Hur många deltagare går med på en vandring?
Normal är det cirka 20 deltagare men Crime Walks följer ordningslagen för hur många som får samlas under covid-19.

Kan man se hur många som är anmälda till ett event eller en stadsvandring?
Nej, men man kan se hur många biljetter som finns kvar till respektive event. Klicka på eventet på https://crimewalks.se så ser du hur många biljetter som finns i lager.

Får man ta hunden med sig på Crime Walks?
Absolut. Hundar är välkomna på stadsvandringarna.

Vi har köpt biljetter till Smugglare, sjörövare och spöstraff på Porterpelle var för sig, men vill sitta tillsammans. Går det att lösa?
Absolut. Skicka ett e-mail till info@porterpelle.se och ange namnen på de som vill sitta tillsammans.

Genomförs vandringen vid dåligt väder?
Ja. Undantaget är extremväder som exempelvis en kraftig snöstorm, som skulle innebära att deltagare kan behöva utsätta sig för fara för att ta sig till vandringen, eller om myndigheterna avråder människor från att gå ut.

Om vandringen blir inställd – får jag då tillbaka mina pengar?
Ja. Om Crime Walks ställer in ett event  – oavsett orsak – återbetalas biljetterna om så önskas. Detta regleras i lag. Köparen erbjuds även att få boka om sina biljetter.

Jag har fått förhinder och vill boka om eller göra ett återköp. Går det?
Nej. Biljetter som köpts till ett tidsspecifikt kulturevenemang på distans omfattats inte av ångerrätten. Se sidan om villkor.