Svar på vanliga frågor

Biljetter

Biljetter och/eller presentkort till Crime Walks säljs hos Tickster.

Det är Tickster som svarar på frågor om biljetter och betalningar. Du hittar svar på vanliga frågor på Ticksters supportsida https://support.tickster.com/hc/sv

support@tickster.com
0771-47 70 70 (Vardagar mellan 9-12 och 13-16)

Stadsvandringar

Klä er efter väderlek. Vi står still en hel del och är det kyligt så blir man lätt kall, regnar det är det bra med skydd för vätan, vid starkt solljus och hetta, tänk på solskydd och vatten, osv.

Ja. Undantaget är extremväder som exempelvis en kraftig snöstorm, som skulle innebära att deltagare kan behöva utsätta sig för fara för att ta sig till vandringen, eller om myndigheterna avråder människor från att gå ut.

Svårt att svara generellt, men man bör orka stå upp i två timmar och vi promenerar i halvraskt tempo mellan stoppen. Ibland finns trappor eller backar, men då står det information om detta på respektive vandring.

Nej. Vi har valt att arbeta utan ljudteknik och istället använda rösten för att göra oss ordentligt hörda. På så sätt blir det enkelt och naturligt för guiden att anpassa rösten till omgivande buller och ljud. Hittills har det fungerat väl och deltagarna har upplevt en bra hörbarhet.

Max 16-25 deltagare.

Ja och nej. På vuxenturerna är åldersgränsen satt till 16 år eftersom vi pratar om saker som kan vara svåra för barn att förstå: prostitution, könssjukdomar, våld mellan föräldrar, barn som far illa, stympningar av kroppar, etcetera. Så av hänsyn till barnen, deras föräldrar och övriga deltagare gäller 16 år.

Undantag görs så klart för barn under 1 år i barnvagn. Vissa av turerna innehåller dock trappor, se beskrivningen på respektive tur.

Det finns två vandringar som är anpassade för barn 7-15 år och deras föräldrar:

Absolut. Hundar är välkomna på stadsvandringarna för vuxna:-) Dock inte på barnvandringarna och på inomhuseventen.

Det beror på vilken tur man väljer och anges under respektive tur. De flesta är c:a 1:45 – 2:15 timmar utom barnturerna som är c:a 1 timme. Distansen varierar mellan 1,5 km till knappt 3 km.

Uppgifter om var turen startar och slutar står på respektive turs sida.

Gruppbokningar

Det beror på vilken tur man väljer och anges under respektive tur. De flesta är c:a 1:45 – 2:15 timmar utom barnturerna som är c:a 1 timme. Distansen varierar mellan 1,5 km till knappt 3 km.

Vid gruppbokningar är det faktura som gäller. Bifoga gärna fakturauppgifter och organisationsnummer när ni lämnar in ett önskemål om en gruppvandring.

Ja. Det går alldeles utmärkt att boka en gruppvandring en vardag. Kontakta oss här och ange att det rör en fråga om gruppbokning, önskad Crime Walk, önskat datum och tid, så återkommer vi med besked om tiden är ledig.

Övriga frågor

Då kan du ställa din fråga på sidan för Kontakt och support.

Ja visst.

Gäller frågan biljetter eller presentkort ringer du Tickster på 0771-47 70 70 (Vardagar mellan 9-12 och 13-16)

Gäller frågan gruppbokningar eller andra förfrågningar ringer du Crimewalks på 031-17 18 00.
Vi försöker svara 8-16 på helgfria vardagar. Om vi inte svarar kan du lämna ett meddelande. Det bästa är dock om du använder vår kontaktsida.

Allmänna villkor

Det åligger dig som kund att kontrollera att din varukorg har rätt innehåll innan du slutför din beställning. Du är också skyldig att fylla i korrekta uppgifter för att vi skall kunna garantera leverans av din beställning.

Personuppgifter du lämnar hanteras med respekt och i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, GDPR). Läs mer om vår hantering i vår Policy för hantering av Personuppgifter.

Biljetter återlöses ej. Ombokning av köpta biljetter görs ej och avanmälan behöver inte göras. 

Crime Walks Sverige AB följer lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler som i 2 kap. (Avtal om varor och icke finansiella tjänster) 11 § punkt 12 meddelar om undantag för ångerrätt vid kulturevenemang vid tillhandahållande av tjänst på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod.

Ja. Om Crime Walks ställer in ett evenemang görs normalt ett återköp.

Undantag görs om evenemanget på grund av extraordinära omständigheter (brand, krig, pandemier, terrorism, översvämningar m.fl.) måste ställas in. Arrangören förbehåller sig då rätten att inte göra ett återköp.

Kunden kan reklamera evenemang i efterhand. Reklamation görs genom kontaktformuläret.

Tjänsten Crime Walks tillhandahålls av Crime Walks Sverige Aktiebolag, organisationsnummer 559348-0626, Karl Johansgatan 9, 414 59 Göteborg, Epost: hello (snabel-a) crimewalks.se, telefonnummer: 031-17 18 00.